Tradicionalni ženski mevlud MIZ Brčko

Tradicionalni ženski mevlud MIZ Brčko

15. 12. 2018. godine poslije podne namaza održana je mevludska svečanost za žene u džematu Ograđnovac, povodom mjeseca Rebiul-evela, a u sklopu manifestacije “Ti si ruža džennetska”!

Kada se spoji iskren nijjet, pozitivna energija i ljubav u ime Allaha, sve mora da bude dobro i lijepo.

Program je počeo i završio učenjem Kur’ana. Svojim milozvučnim glasom hor je dodatno uljepšao ovaj program izvodeći ilahije, mevlud i salavate. Najmlađe učesnice (Amina Smajlović i Ajiša Tursunović) su obogatile program i prisutna srca raznježile izvođenjem kaside i recitala.

    

Profesorica Lejla Husić je održala veoma emotivno i nadahnuto predavanje, popraćeno s velikom pažnjom i interesovanjem. Najmlađe učenice mekteba su prisutne počastile slatkišima, na kojima su bile kartice sa hadisima-izrekama Poslanika Muhammeda, a.s.

      

Sve pohvale dobilo je i Udruženje žena “Hanume”, na čelu sa predsjednicom Enesom Lisić iz Ograđenovca koje su sa džematlijkama džemata Ograđenovac pripremile ručak za sve prisutne.

 

Molimo Allaha Uzvišenog, da primi naša djela, da ukabuli i nagradi
svaki korak koji ste kročile prema džamiji na ovakvim uslovim. Molimo Allaha da se čvrsto držimo za uže islama i da nam očuva zajedništvo i ženski džemat i da uveća ljubav i milost među nama.

    

Asocijacija žena MIZ Brčko

© Divithana, 2013