Mostar: Večer Kur’ana za žene

Mostar: Večer Kur’ana za žene

U sklopu aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Mostar je u Subotu (17.02.2018.) u prepunoj džamiji Hadži Tere Jahje na Carini održano Večer Kur’ana za žene.

Ovoj večeri su svojim glasovima doprinijele: hafiza Indira Mujkanović – Tulek, Adna Juklo, Halida Đulić, Sumejja Brkan, Belkisa Korić, Fatima Cikotić  te mu’allima Amila Brkan učeći odabrane odlomke.

Večer su ukrasile i članice hora El Kamer MIZ Mostar izvodeći  kaside. Pored ljepote učenja i slušanja učenja časnog Kur’ana, noć Kur’ana uljepšalo je i korisno predavanje dr. Safije Malkić na temu ” Muslimanka – majka i supruga ”

Predstavnica Rijaseta IZ u BiH- Odjela za brak i porodicu dr Malkić je pohvalila rad Odjela za brak i porodicu MIZ Mostar koje se u aktivnostima ubraja u red medžlisa koji su učinili značajne iskorake na aktiviranju ženskog džemata i promociji bračnih i porodičnih vrijednosti. Pobudivši pažnju prisutnih džematlijki, dr. Malkić je u svom govoru istakla potrebu da se muslimanke danas u punom kapacitetu posvete dvjema značajnim  ulogama, da budu dobre, odgovorne, strpljive, te ustrajne supruge i majke.

Moderatorica programa bila je koordinatorica za brak i porodicu MIZ Mostar, mu’allima Fatima Puce.

Noć Kur’ana, noć lijepe riječi i noć upute dovom je uokvirila koordinatorica Muftijstva Mostarskog prof. Ramiza Bandić – Kafadar.

 

(preporod.com)

© Divithana, 2013