Zaboravljaju ti reći..

Zaboravljaju ti reći..

Zaboravi brendove, prigrli fleke. Dugo ćete biti nerazdvojni drugovi.

U hodnicima svojih uspomena napravi prostora za neisprekidani, neometani san. Često ćeš tamo svraćati i o njemu sanjariti.

Potrudi se da u Curriculum Vitae svojih majčinskih sposobnosti obavezno uvrstiš beskrajni sabur. (Više ćeš ga prizivati, nego imati.)

Tvoje dane i tvoje noći postat će pretrpane, haotične. Ispunjene najfrekventnijim i najiritabilnijim zvukovima. (Ali i najslađim mirisima.)

Promijenit će ti se tijelo, šokantno i nepovratno. Poput ratnice ćeš, vjerovatno, nositi prave, vidljive ožiljke kao podsjetnik na svoju najznačajniju bitku.  Najzad ćeš biti sretna kada shvatiš za kakvu važnu svrhu je ono poslužilo.

Nikada nećeš biti osoba kakva si bila ranije. Skliznut ćeš s pijedestala svojih prioriteta poput razigranog djeteta, toliko spontano i prirodno da više nikada nećeš poželjeti da se na njeg’ vratiš.

Više ćeš strepiti, ali i više sanjati. Imat ćeš zbog koga da budeš hrabra i uhvatiš se u koštac sa svim tim zmajevima i nemanima u obliku strahova i sumnji u svoje sposobnosti.

Za tebe riječ nemoguće više neće postojati.

(Izvor: blog Smotuljak Radosti – https://smotuljakradosti.wordpress.com/, Facebook stranica: https://www.facebook.com/smotuljakradosti/)

© Divithana, 2013