Japan – sve popularnija turistička destinacija među muslimanima

Japan – sve popularnija turistička destinacija među muslimanima

Japan  je fascinantna i prelijepa zemlja koju posjećuju turisti iz cijelog svijeta. Zemlja sa bogatom tradicijom, prekrasnim pejzažima, interesantnom historijom i kulturom i divnom arhitekturom. Japan je odlična destinacija za odmor. Turistima se teško odlučiti između brojnih destinacija jer svaki region svojim posjetiteljima nudi jedinstveno iskustvo.

Bilo šta da posjetite u Japanu, sigurno ćete uživati u ljepotama koje su jedinstvene za svaku sezonu i različite regije. U posljednje vrijeme Japan je postao popularna destinacija među muslimanskim turistima. Mnogi ostaju iznenađeni mnogobrojnim objektima koji su prijateljski povezani sa muslimanima u Japanu.
Ova zemlja je dom velikog broja muslimana. Poznato je da ima više od 60 džamija i molitvenih područja u Japanu. Halal restorani u Japanu su takođe dostupni za turiste koji posjećuju zemlju.

Tokio

Tokio, glavni grad Japana i najnaseljenija metropola na svijetu, popularna je destinacija među turistima. Grad sa dva lica; od starog do modernog grada, svojim posjetiocima nudi mnoštvo stvari za vidjeti; muzeje, historijske atrakcije, prelijepe japanske vrtove, parkove i zoološke vrtove, prirodne rezervate i tematske parkove i još mnogo toga. Tokio ima nešto za svakog posjetitelja. Muslimani koji putuju s porodicom naći će mnogo zabavnih aktivnosti i mjesta za posjetu. Pronalaženje prijateljskih objekata u Tokiju ne predstavlja problem jer ima nekoliko džamija i molitvenih područja, kao i brojne halal restorane. Tokio Camii, koja se nalazi u centru Tokija, jedna je od najpoznatijih džamija među putnicima i jedna od najvećih u Japanu. Halal restorani služe raznovrsne kuhinje, kao što su malezijska, pakistanska, indijska, marokanska, turska i mnoge druge.

Kyoto

Kyoto je najpopularnija japanska destinacija. Ima objekte koji su pogodni za muslimane, kako bi se prilagodili sve većem broju muslimana koji posjećuju grad. To je mjesto na kojem možete na najbolji način doživjeti tradicionalnu kulturu i običaje prošlosti i takođe vidjeti mnoga mjesta svjetske baštine. Posjetioci muslimani moći će da pronađu brojne restorane koji služe halal hranu, a kada god je potrebno, mogu posjetiti Kyoto mesdžid za molitve.

Kobe

Kobe, kosmopolitski lučki grad poznat je po svojim toplim proljetnim odmaralištima. Putnici muslimani koji posjećuju ovaj grad smatraju ga prijateljskim jer je on dom najstarije postojeće džamije u Japanu. Džamija se nalazi na najpoznatijem turističkom području grada, a posjetitelji će moći pronaći i halal hranu oko ovog područja.

 

Osaka

Osaka, još jedna prijateljska destinacija u Japanu, poznata po svojim velikim tržnim centrima, velikim zabavnim parkovima i dvorcu Osaka. Tu se nalaze dvije džamije: Osaka džamija i Osaka Ibaraki džamija. Posetioci tu mogu redovno obavljati svoje molitve. Takođe mogu da lociraju nekoliko restorana koji služe različite halal kuhinje kao što su indijska, pakistanska i turska.

© Divithana, 2013