Sedmica 6/52: Self-care party :)

Sedmica 6/52: Self-care party :)

Prijateljica je za bajram organizovala zanimljivo druženje za žene. Nazvala ga je ”self- care party”. Nakon druženja, nastala je viber grupa ”self-care ladies”, na kojoj je ubrzo dogovoren novi self- care party. Žene su se opet okupile- svaka je mogla da donese nešto za jelo, a i domaćica se potrudila da pripremi hranu i sve je bilo posluženo u vidu švedskog stola. Šminkanje, ples, masaže, razgovori, šale, smijeh… Zaista nešto što nas je sve energiziralo i napunilo pozitivnom energijom. Nama ženama toga stvarno treba. Među ovom grupom žena će ovo sigurno postati tradicija i gledaćmo što češće da se družimo na ovaj način. Savjetujem i vama da isto napravite, pa makar sa jednom prijateljicom.

Mini zadatak: Organizujte sa svojim prijateljicama self care party 🙂 Odredite vrijeme i mjesto, zamolite muževe da za to vrijeme pripaze djecu, ili organizujte djevojku koja će zabavljati djecu, za one koje su morale da povedu djecu. Ponesite šminku, viklere, odjeću… I izgotivite se 🙂

Dogovorite se da vam to bude tradicija i da redovno organizujete takva druženja- u krajnjem slučaju dva puta godišnje- za bajram, ali po mogućnosti i češće.

Tema sedmice:

Na FB stranici Dnevnik jedne hidžabice ove sedmice razmjenjujemo savjete i iskustva na temu druženja s prijateljicama. Koliko često se družimo (Uživo! FB grupe i virtuelni svijet se ne pika 😛 ) i na koji način?

Pridružite nam se ❤

 

Izvor: Dnevnik jedne hidžabice

© Divithana, 2013