Video: Inspiracija, 12. epizoda (sa prevodom)

Video: Inspiracija, 12. epizoda (sa prevodom)

“Dok je prvi test pravih vođa poniznost, Poslanik, s.a.w.s., je bio najbolji vođa koji je ikad živio. Uprkos tome što je bio najplemenitije loze, njegovom usponu da postane glava države, i odanosti koju je zadobio

od sljedbenika, a koju nijedan kralj ili vladar nije nikada osjetio, on je ipak odabrao da živi u skromnom domu, spava na slami, nosi istu odjeću i sjedi na istom nivou kao i njegovi sljedbenici,  da ga strani izaslanici ne bi mogli razlikovati od njegovih sljedbenika.”

Priče o rasizmu uvijek su aktuelne. Dok se nadaleko spominje demokratija Zapada, sjetimo se našeg Poslanka, s.a.w.s., koji je prije 1400 godina, za najboljeg  prijatelja imao Bilala, kojega je oslobodio ropstva. Promovirajmo islamske vrijednosti i širimo poruku našeg Poslanika, s.a.w.s.

Sa trenutnom adresom u Torontu, Kanada, Mohammed Zeyara je savjetnik muslimanske omladine, redatelj, najviše poznat po on-line edukacijskim i motivacionim videima. Najviše znanja stekao je tokom osmogodišnjeg boravka u Gazi. Trenutno je student medicine. U serijalu “Inspiracija”, pored Mohammeda se pojavljuje i Omar Suleiman.

“Iskreno ti se divim. I zavolio sam te, također. Prepoznao sam da si bio veliki čovjek. Promijenio si svijet u bolje mjesto i inspirisao ljude svog vremena. Ali, to je bilo tvoje vrijeme. Moje vrijeme je drugačije od tvog. Moji problemi, potrebe, moje sve je drugačije od tvog. Nikada nisam mislio da ćeš biti toliko bitan, inspirišući me u najtežim trenucima, kod kuće, na poslu, bez obzira gdje sam ili s kim bio. Iskreno, nikad nisam ni vidio inspiraciju u tvom životu. Ali, kada jesam, pronašao sam je – svuda. Poslaniče, ne samo da si inspirisao mene, nego si inspirisao cijeli svijet.“

© Divithana, 2013