Video: Inspiracija, 11. epizoda (sa prevodom)

Video: Inspiracija, 11. epizoda (sa prevodom)

U svakodnevnom životu često zaboravimo na one kojima je potrebna naša pomoć i samilost. Često zaboravimo koliko veliko je dobročinstvo prema drugim Allahovim stvorenjima. Ne samo prema ljudima, nego i životinjama. Dok uživamo sa svojim najbližima, ili smo zaokupljeni drugim ovosvjetskim aktivnostima, zaboravljamo one čije bismo dane mogli itekako uljepšati. I to sa jako malo truda. Jedanaesta epizoda serijala “Inspiracija” govori o samilosti prema drugim stvorenjima, ponajviše prema ljudima. Ujedno je i prava inspiracija za dobro djelo koje ne košta mnogo.

Sa trenutnom adresom u Torontu, Kanada, Mohammed Zeyara je savjetnik muslimanske omladine, redatelj, najviše poznat po on-line edukacijskim i motivacionim videima. Najviše znanja stekao je tokom osmogodišnjeg boravka u Gazi. Trenutno je student medicine. U serijalu “Inspiracija”, pored Mohammeda se pojavljuje i Omar Suleiman.

“Iskreno ti se divim. I zavolio sam te, također. Prepoznao sam da si bio veliki čovjek. Promijenio si svijet u bolje mjesto i inspirisao ljude svog vremena. Ali, to je bilo tvoje vrijeme. Moje vrijeme je drugačije od tvog. Moji problemi, potrebe, moje sve je drugačije od tvog. Nikada nisam mislio da ćeš biti toliko bitan, inspirišući me u najtežim trenucima, kod kuće, na poslu, bez obzira gdje sam ili s kim bio. Iskreno, nikad nisam ni vidio inspiraciju u tvom životu. Ali, kada jesam, pronašao sam je – svuda. Poslaniče, ne samo da si inspirisao mene, nego si inspirisao cijeli svijet.“

© Divithana, 2013