Video: Inspiracija, 10. epizoda (sa prevodom)

Video: Inspiracija, 10. epizoda (sa prevodom)

Poslanik Muhammed, s.a.w.s., je rekao: “Svako od vas je pastir i svako je odgovoran za svoje stado. Imam (vladar) je pastir i odgovoran je za svoje stado, čovjek je pastir u svojoj porodici i odgovoran je za svoje stado, žena je u kući svoga muža pastirka i odgovorna je za svoje stado, sluga je pastir imetka svoga gospodara i odgovoran je za svoje stado.” 

Deseta epizoda mini drame “Inspiracija”, podsjeća nas koliko je odgovornost bitna u formiranju zdrave individue, kao i stabilnog društva. Moramo biti oprezni sa svime i sa svakim koga nam je Allah povjerio na čuvanje, čak i na trenutak.

Sa trenutnom adresom u Torontu, Kanada, Mohammed Zeyara je savjetnik muslimanske omladine, redatelj, najviše poznat po on-line edukacijskim i motivacionim videima. Najviše znanja stekao je tokom osmogodišnjeg boravka u Gazi. Trenutno je student medicine. U serijalu “Inspiracija”, pored Mohammeda se pojavljuje i Omar Suleiman.

“Iskreno ti se divim. I zavolio sam te, također. Prepoznao sam da si bio veliki čovjek. Promijenio si svijet u bolje mjesto i inspirisao ljude svog vremena. Ali, to je bilo tvoje vrijeme. Moje vrijeme je drugačije od tvog. Moji problemi, potrebe, moje sve je drugačije od tvog. Nikada nisam mislio da ćeš biti toliko bitan, inspirišući me u najtežim trenucima, kod kuće, na poslu, bez obzira gdje sam ili s kim bio. Iskreno, nikad nisam ni vidio inspiraciju u tvom životu. Ali, kada jesam, pronašao sam je – svuda. Poslaniče, ne samo da si inspirisao mene, nego si inspirisao cijeli svijet.“

© Divithana, 2013