Draga sestro, ja sam se izborila, prihvatila, možeš i ti!

Draga sestro, ja sam se izborila, prihvatila, možeš i ti!


Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova Koji me je počastio trudnoćom.

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova, jer je poslao meleka smrti , koji je uzeo dušu bebe, a ne moju, grješnu. Sada znam da je duša duše moje u džennetu, i da zagovara za svoje roditelje. I osjećam se bogato.

Hvala Allahu što je odabrao da duša duše moje ne prolazi kroz ovodunjalučki test.

Ove mi riječi svakoga dana prolaze kroz glavu, kao odbrana i štit od šejtanovih šaputanja, koji me svakog dana odvraća od dina i imana. Svaki dan je borba, posebno buđenje, ustajanje na sabah. Borba pred spavanje…Zato pred spavanje pustim suru El Bekare i uvijek mi odagna ta šaputanja. Za sabah je bitan suprug, koji osujeti svako moje pokrivanje lica jorganom, glumljenje dubokog sna i ostalih otpora koje insan pruža samo da ne ustane, samo da se ne pokori Onome “Koji nam je nešto uzeo”. A žena koja je doživjela i preživjela sponatni pobačaj u odmakloj trudnoći teško da se može izboriti sa svim tim ukoliko pored sebe nema jakog i stabilnog partnera.

I tako svaki dan… Izbjegavanje dodira po stomaku, koje postane strano tijelo sopstvenog tijela. Mozak ga isključi. Svakodnevno sretanje poznatih i nepoznatih majki koje u kolicima šetaju svoje blago. Spustim pogled i sjetim se gore navedenih rečenica i bol u stomaku zamijeni osmijeh na licu i zadovoljstvo ispuni srce.

Teško je da ono loše što nam se desi gledajući ovodunjalučkim očima pretvorimo u dobro, u nešto što smo dobili, a ne izgubili, ali je moguće. Kroz sve faze oporavka sam prošla i ponosna sam na sebe. Hvala Allahu na snazi koju mi je dao i na rješenja koja mi je dao da preživim dan i noć. A ja sam ta rješenja neprestano tražila. I sada sam sigurna da, kada iskreno tražimo rješenje za problem, a ne padamo u depresiju, Allah dž.š nam i da rješenje. Rješenje nam stigne bilo preko savjeta dobrih prijatelja, putem sna, ili putem naših misli i ideja.

Ti koja ovo čitaš, a misliš da si još uvijek u beznađu i da te je Allah zaboravio, ja ti želim biti prijatelj, draga sestro. Ja sam se izborila, “izliječila”, prihvatila, možeš i ti!

piše: A.B.

© Divithana, 2013