Tjestenina “Coly” – domaći proizvod i vrhunski kvalitet!

Tjestenina “Coly” – domaći proizvod i vrhunski kvalitet!

Jeste li znali da na našem tržištu postoji domaća tjestenina koja je zadivila čak i Italijane?

Kada Italijani, koji su vodeći proizvođači paste u svijetu, pohvale tjesteninu koja izlazi iz proizvodnih programa „Coly Company“ iz Lukavca, jasno je da u BiH postoji kompanija iz ove oblasti koja je na nivou svjetskih. Kompletan asortiman proizvoda radi se od najkvalitetnijih zrna pšenice, a proizvodnja u lukavačkom Mosorovcu bazira se na najsavremenijoj italijanskoj visokokvalitetnoj tehnologiji. Vrhunska kvaliteta i pristupačne cijene, uz izraženu poslovnost i korektan odnos uposlenika “Coly-Company  d.o.o.”, obezbijedili su ovoj kompaniji prisutnost u svim značajnim tržnim centrima i u manjim prodajnim objektima širom Bosne i Hercegovine. Najsavremenija tehnologija proizvodnje tjestenina na Balkanu daje proizvode koji zadovoljavaju i najprobirljivijeg konzumenta. Proizvodnja jufke za pite i baklave, kao i integralne jufke za pite, je od strane kupaca ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih na BiH tržištu.

coly2

U kompaniji, koja je prije 16 godina počela s radom, s ponosom ističu da njihove proizvode konzumira oko dva miliona ljudi. Iza takvih pozitivnih statistika stoje veliki ciljevi, te mnogo truda i ulaganja. Tokom dugogodišnje tradicije poslovanja, “Coly-Company” je bilo posvećena sljedećim ciljevima:

– Vrhunska kvaliteta kroz adekvatnu primjenu smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom ISO 9001 : 2008 i HACCP standarda

– Kontinuirano istraživanje tržišta i realizacija iskazanih zahtjeva uz primjenu najsavremenije tehnologije

– Unapređenje korektnih odnosa sa kupcima

– Širenje tržišta

– Permanentno ulaganje u rast i razvoj firme

-Unapređenje kvaliteta proizvoda

– Ulaganje u ljudske resurse

coly

Iako je kompanija najprije počela raditi kao mali porodični biznis, u međuvremenu je, uz pomoć međunarodnog operativnog tima za implementaciju u čijem su sastavu bili tehnolozi iz Italije, u pogon puštena najsavremenija tehnologija proizvodnje tjestenina na Balkanu. U svom asortimanu imaju zastupljene sve vrste tjestenina, prilagođene zahtjevima i želji potrošača. Prije nekoliko godina u pogon je puštena i proizvodnja domaće jufke za pite i baklave. Također, proizvode i integralne jufke, a asortiman slatkog programa bilježi proširenje asortimana od medenjaka i puslica do ružica i raznih vrsta keksa koji su, na veliko oduševljenje kupaca, jako dobro prihvaćeni. “Imamo 30 stalno zaposlenih, uz sezonske radnike, koje angažiramo po potrebi. U planu nam je širenje asortimana, iako nam situacija na tržištu ne ide naruku, jer se uvozi sve i svašta. Ipak se uspijevamo izboriti kvalitetom naših proizvoda i uz veliku pomoć naših domaćih trgovačkih lanaca, jer uzaludno je proizvoditi, ako nemate osiguran plasman”, kazao nam je Safet Kolić, vlasnik “Coly company”.

Svi napori da se postigne vrhunska kvaliteta proizvoda, stroga higijenska kontrola, mikrobiološka ispravnost, i ispunjavanje svih međunarodnih sistema i normi priznati su i ove godine resertifikacijom ISO 9001:2008 i HACCP standarda što omogućava dalji rad na planiranju izvoza na svjetsko tržište.

Da biste saznali više o ovoj domaćoj firmi i njihovim proizvodima, posjetite: COLY

Autor: Selma Sarra Nametak

© Divithana, 2013