Možeš biti najsretnija žena na svijetu

Možeš biti najsretnija žena na svijetu

Davno je neki mudar čovjek rekao da se sreća svakome ukazuje prema njegovim shvatanjima. Nije naša nevolja samo u lošim stvarima koje nam se dese, nego i u načinu kako dočekamo iskušenja, kakvu pouku izvlačimo iz svakodnevnih životnih situacija i koristimo li blagodati koje imamo.

Htjeli ili ne htjeli, voljeli to ili ne voljeli, u ljudskoj je prirodi da ponekada pomisli da mu se sreća nije osmjehnula ili da mu se baš nije osmijehnula na način na koji to očekujemo.  Ali dobročinstvo, vjera, oslonac na Allaha i čvrsto ubjeđenje da luksuz, maksimalna udobnost i bogatstvo nisu ključevi prave sreće vode ka harmoničnom životu. Istinsko zadovoljstvo je u korištenju blagodati zdravlja, povezanosti s Allahom i u radovanju zbog činjena dobrih dijela. Mi smo ti koji ustupamo mjesto materiji na mjesto gdje bi trebala doći sreća.

Spoznaja da zadovoljstvo dolazi neovisno od ljudi i da pohlepa vodi u poniženje i nezasitost, te da je budućnost unaprijed određena kao i opskrba koja nas čeka su elementi koje nam pomažu da održimo balans u životu.

Mogu li uistinu biti sretna onako kako želim i šta je to što me treba činiti sretnom? Koja je to trajna sreća u odnosu na prolazna materijalna bogatstva? Kako da iskoristim svoj potencijal kao žena, majka, vijernica?

Odgovore na ova i još mnogo drugih pitanja pronaći ćete u knjizi „Možeš biti najsretnija žena na svijetu“, autora Aida-el Karnija, inspiranog Kur’anom i sunnetom, sa mnogo korisnih i primjenljivih savjeta.

© Divithana, 2013