Hagi platnene slikovnice- Lamija Beganović Uzunović

Hagi platnene slikovnice- Lamija Beganović Uzunović

Znate onu dilemu kada djetetu želite da poklonite nešto što je edukativno, praktično, korisno, lijepo i zabavno, a ne znate gdje to da nađete? Lamija Beganović- Uzunović se potrudila da nam olakša tu misiju, te svaki dan vrijedno pravi predivne Hagi platnene slikovnice koje nalaze svoj dom, ne samo širom BiH, već i širom svijeta. Već je postala prepoznatljivi bh brand. Svaka stranica Hagi slikovnice je igračka za sebe. Šarena, zanimljiva i zabavna, istovremeno razvija dječiju motoriku i brojne druge vještine.

Lamija, reci nam za početak nešto o sebi? Ko je Lamija? Čime se bavi, šta je ispunjava?

Po struci sam diplomirani ekonomista, kreativac, zaljubljenik u kreativni odgoj mališana, majka, supruga, kćerka, sestra, prijateljica. Od nedavno i registrovana poduzetnica.

Lamija, kako je nastala ideja za Hagi slikovnice? Kako je sve krenulo?

Željela sam svom sinu kupiti edukativnu igračku u formi platnene knjige/slikovnice i kako na našem području nije nigdje bilo da se kupi, odlučila sam da dopustim kreativcu u sebi da dizajnira i realizuje zamisao. Prijateljica je odmah naručila za svoju kćerku, druga prijateljica za svog sina, postavila sam fotke na facebook stranicu www.facebook.com/HagiKnjige/ i narudžbe su krenule da se nižu jedna za drugom.

Zašto Hagi knjige? Po čemu su posebne?

Kada sam prije nešto više od dvije godine smišljala ime za knjige pitala sam sve oko sebe da daju prijedlog, ali mi ništa nije “zvonilo”. Moj sin koji je tada imao 6 mjeseci je izgovorio slogove “ha-ga, ha-ga” pa sam ja rekla “dragi mamin hagi”. Muž je to čuo i rekao hagi je lijep i neobican naziv, tako da je to produkt jednog lijepog porodičnog momenta i uspomena za cijeli život. ❤

Posebne su po tome što je to više igračaka u jednoj. Svaka stranica je zabava za sebe i neiscrpan izvor didaktičkog materijala za mališana i prilika za kvalitetno provođenje vremena roditelja sa svojom djecom.

Tvoje slikovnice dom nalaze širom svijeta. Kako si uspjela da ”izađeš” van granica BiH i da li se slikovnice više naručuju u inostranstvu ili u BiH?

Raduje me što ljudi prepoznaju kvalitet i to je jedina „formula za uspjeh“ pomoću koje smo uspjeli plasirati HAGI knjige širom Evrope pa i svijeta. Više od 80% knjiga plasiramo u inostranstvo.

Zadovoljne mušterije ti se stalno javljaju sa pozitivnim utiscima i komentarima. Da li bi izdvojila neke?

Zaista mi je svaka povratna informacija koju dobijem od kupaca draga, ali navest ću samo neke od njih:

„Dobili smo predivnu knjigu za Arslanov drugi rodjendan. Savrseno pedantno uradjena, ostaje nam da se zabavljamo mnogim zanimljivim zadacima. Ako trazite savrsen poklon za malisane HAGI platnene slikovnice su odlican izbor. Pohvala ide i Lamiji, koja je krasna za saradnju i koja rado i brzo odgovori na svaki upit. Sve je za pet plus“

„Predivno! Izrada je vrhunska i zaista je svaka stranica posebna i lijepa na svoj nacin. Zelim vam mnogo uspjeha u daljem radu!“

„I love the book and it arrived even earlier than I anticipated. My baby girl loves her book and is very entertained with all the activities. Everything is very well put together and great quality. I would recommend HagiQuietBooks to anyone interested in purchasing a book like these.“

Kakva je procedura oko naručivanja Hagi slikovnice? Možeš li nam reći gdje se mogu naručiti, na koji način se bira sadržaj i ostali detalji oko narudžbe?

Svi zainteresovani mogu me kontaktirati putem:

facebook stranice: www.facebook.com/HagiKnjige

e-mail adrese: lamija.beganovicmail.com

ili broja telefona: 061-332-110 (viber, whatsapp)

Svaki kupac može izabrati stranice za svog mališana, prema njegovim interesovanjima i željama, ali kupci veoma često i nama prepuste izbor onako kako mislimo da je primjereno uzrastu.

Da li planiraš proširenje asortimana svojih proizvoda?

Ideja imam mnogo i jedva čekam da svaku sljedeću plasiram u javnost. Za sada su samo dostupni proizvodi edukativna knjiga/slikovnica, i edukativna/didaktička igraonica za bebe.

Imaš li za kraj nešto da poručiš svima koji ovo čitaju?

Za dobru stvar i ideju nikad nije kasno. Vjerovati u sebe, posao raditi na najbolji način i rezultat će sigurno biti prepoznat.

 

Lamija, Divithana ti želi puno sreće u tvom daljem radu i radujemo se novim proizvodima iz Hagi radionice. A svim roditeljima preporučujemo da umjesto štetnih, uvezenih igračaka, biraju domaći, ručno rađeni, edukativni proizvod koji će zabaviti djecu a istovremeno im pomoći da razviju svoje vještine.

Od srca se zahvaljujem na ustupljenom medijskom prostoru i lijepim željama. Svako dobro!

 

© Divithana, 2013