Modni trendovi koji štete zdravlju

Modni trendovi koji štete zdravlju

Velike torbe, visoke potpetice, uske farmerke i tangice nisu samo još jedna krpica u ormaru koju morate imati, već i stvarna prijetnja vašem zdravlju.

 

*Naime, prevelike torbe uzrokuju bolove u leđima, vratu i ramenima, glavobolje i artritis. Ako ih se i pored svega ne želite odreći, onda barem racionalizirajte količinu stvari koju ste u njih stavili.

 

*Žene koje svakodnevno nose cipele s visokom potpeticom riskiraju iskrivljenje kičme, jer one stvaraju stalni pritisak na donji dio leđa. Ako ih nosite predugo, možete uzrokovati i Mortonov neurom- zadebljanje na malom živcu koji je smješten između trećeg i četvrtog  nožnog prsta.

 

*Sunčane naočale koje su preteške i pritišću uši i vrh nosa uzrokuju pomicanje nazalnih i temporalnih kostiju, što dovodi do glavobolja i problema sa sinusima.

 

*Vrlo uske farmerke mogu izritirati živce koji se nalaze na površini kože, posebno na području prepona i bedara, što može dovesti do upala, utrnuća i modrica.

 

*Liječnici upozoravaju da bi žene umjesto tangi trebale nositi druge modele donjeg rublja ako žele spriječiti širenje bakterija i gljivične infekcije. Naime, trenje koje nastaje prilikom nošenja tangi dovodi do upala u području genitalija, pogotovu ako su tange pretijesne ili izrađene od loše sašivene tkanine.

 

© Divithana, 2013