Njega i masaža stopala u Herbal Spa centru

Njega i masaža stopala u Herbal Spa centru

Refleksologija je  drevna vještina koja se temelji na tretiranju i masaži refleksnih tačaka na stopalima. Budući da su određene tačke direktno povezane s određenim organima, ovaj vid masaže poboljšava njihovu funkciju.

Stopala su zapravo jako delikatan dio tijela koji svakodnevno podnosi velike stresove. Ispunjena su mnoštvom košćica, krvnih žila i živaca koji se referiraju na razne organe ili skupine organa unutar tijela.

Ova specifična masaža potiče iz Kine, gdje su ljekari napravili precizne mape refleksnih zona na stopalima. Nakon toga, refleksologija se počela širiti. Trenutno je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali popularna je u Evropi i Americi.

Refleksologija se primjenjuje za liječenje skoro svih organa i većine dijelova tijela, a najdjelotvornijaa je kod bolova u leđima, ramenima i vratu, kod bolova u želucu, nadimanja i dijareje, zatim kod astme, bronhitisa, povišenog krvnog pritiska i poremećaja cikulacije.

Ovakvim tretmanima treba pristupati s posebnom pažnjom i prepustiti ih stručnim osobama, kako bi izbjegli kontraindikacije, jer je refleksološka masaža stopala izuzetna metoda, kojom možete učiniti jako puno za svoje zdravlje.

Ovakvu uslugu trenutno možete naći i u Herbal Spa centru u Sarajevu. Na samom početku se uradi piling stopala, a zatim se pristupa refleksologiji, posebnoj masaži koja se zasniva na stimulisanju i masaži posebnih tačaka.

Nakon iscrpljujuće svakodnevnice priuštite sebi tretman kojim ćete stimulisati odgovarajuće akupresurne tačke na Vašim stopalima, a s cilljem poboljšanja  Vašeg zdravlja i balansa metabolizma.

Masirajući stopala, terapeuti Herbal Spa centra mogu otkriti neravnotežu u nekim dijelovima organizma i, koristeći palac i prste, stimulisati ih prije nego što se ta neravnoteža manifestuje kao simptom neke od bolesti. Nakon ovog tretmana, ponovo se omogućava protok energije, a organizam se vraća u normalu.

Kao završni korak, koristi se poseban prirodni losion i biljna krema koja će im pružiti dovoljno hidratacije i svježine. Konačni cilj je stvoriti potpuni balans unutar tijela i osigurati slobodan protok energije.

Za više informacija o ostalim uslugama, posjetite   web ili facebook stranicu centra.

© Divithana, 2013