Magija prekrivača: Neformalni, perivi i svježi za sezonu

Magija prekrivača: Neformalni, perivi i svježi za sezonu

Ako mislite da se navlake koriste samo za jastuke, zajedno sa printovima ruža i talasa, možda je vrijeme da još jednom razmislite. Prekrivači imaju mnogo toga za ponuditi – prijateljske su za porodicu, a imaju i svoje elegantne osobine, te imaju potencijal da Vam život u kući učine lakšim i ljepšim. 

prekrivač1

1. Prekrivači mogu pokriti ne samo sofe i stolice. Klupe, mindere, pa čak i drvene konzole mogu biti opremljeni prekrivačima, za svjež izgled. Isprobajte jednostavnu presvlaku na vezanje na porodičnom kauču, ili stolu za kafu, kao što je prikazano ovdje, ili skrojite po mjeri i postavite preko stolića na ulazu za ispoliran izgled i mogućnost pohrane stvari ispod.

prekrivač2

2. Prekrivači su neformalni. Prekriveni namještaj djeluje jednostavno, čineći ga dobrim izborom za zaposlene prostore u kojima se radi. Umirujuća vibra potiče opuštanje i pomaže da se gosti osjećaju kao kod kuće.

prekrivač33. Prekrivači mogu ažurirati umorni set za ručanje. Bilo da je Vaš trenutni set istrošen korištenjem, ili ste samo spremni na promjenu, zašto ne dati priliku prekrivačima? Daleko su jeftiniji od troška za potpuno novi set stolica i mogu potpuno promijeniti izgled Vaše trpezarije. Ako želite drvenim stolicama za ručanje dati novi tapacirani izgled i dojam ispod pokrivača, uzmite si prilagođene navlake i tražite ih sa podstavljenim oblogama za udobnost.

 

 

 

prekrivač4

4. Prekrivači su perivi. Šta učiniti kada djeca sa bojicama ili prljavom odjećom čine redovnu pojavu u Vašoj dnevnoj sobi? Koristiti prekrivače! Dva seta prekrivača napravljenih od mašinski perivih tkanina, dakle – prekriveni ste i kad su jedni na pranju.

prekrivač55. Prekrivači se mogu prilagoditi. Ne moraju biti bijeli ili dugi do poda ili u šik stilu. Ako želite napraviti prekrivače, možete izabrati tačne boje, uzorke, oblik i dodatke kakve želite. Pokažite noge i ruke Vaših omiljenih stolica; dodajte volan, nabore, kravate, ili cijevi; i pokupite materijal koji volite.

 

 

prekrivač6

6. Prekrivači mogu obnoviti (i štititi) starine. Prekrivanje nasljedstva ili za Vas novog vintage komada presvlakom može Vam pomoći da ih stopite s postojećim namještajem. Ovo je posebno plus ako je većina Vaših komada različitog stila. A ako ste zabrinuti i za habanje, čuvajući omiljeni komad starine, prekrivačem ćete joj produžiti život, a još uvijek će pokazivati svoj oblik.

prekrivač77. Prekrivači su svježi i opuštajući. Tražite jednostavan ljetni update? Ne možete pogriješiti s oštrim bijelim prekrivačima. Oni su svijetli, jednostavni i osvježavajući, nakon dubokih boja i gustih tkanina zime.

 

 

 

 

 

 

 

prekrivač88. Prekrivači su iznenađujuće šik. Ako mislite da su svi prekrivači labavi i viseći, razmislite ponovo. Lijepi, skrojeni prekrivači su jednako elegantni kao i tapacirane presvlake – ali su više praktični. Imajte na umu da, ako ste za krojenje, trebat ćete odvojiti za trošak prilagođenih prekrivača; presvlake “ispod polica” nikada neće savršeno leći na Vaš namještaj. To znači, ako kupujete nov namještaj, potražite izvrsne visokokvalitetne proizvođače, koji proizvode linije prekrivača za namještaj, što je sjajan način da postignete krojački izgled (sa prekrivačima) od početka.

 

 

 

prekrivač9

9. Prekrivači su prijateljski za budžet. Ako ste vješti za šivaćom mašinom, moguće je uvezati vlastite prekrivače u jednostavne komade, kao na ovdje prikazanom simpatičnom tabureu. Ali čak i za ne tako vješte, posjedovanje prekrivača za dobar komad namještaja je jednako dobro isplativo na duge staze, jer produžava život Vaše presvlake. Osim toga, kada želite novi izgled, možete izbjeći trošak novog kauča jednostavno promjenom prekrivača.

prekrivač10

10. Prekrivači su svestrani. Mogu stati na bilo koji namještaj i stil, od tradicionalnih antikviteta do elegantnih i modernih komada. A najbolji dio? Kada ste spremni na promjenu, možete jednostavno promijeniti prekrivač i postići novi izgled u samo nekoliko minuta.

 

 

 

(houzz.com)

© Divithana, 2013