Kako da garaža bude u službi Vašeg doma?

Kako da garaža bude u službi Vašeg doma?

Garaža je jedan od onih vitalnih pratećih dijelova kuće. Njena osnovna i izvorna funkcija je zaštititi Vaše vozilo od vremenskih prilika. Ali, uspon garaža priloženih domu u srednjim 50-tim je doveo do toga da kraća, često zaštićena garaža postaje mnogo važniji dio doma.

Danas tamo držimo više od automobila i motocikala. Ostavljamo odjeću, ukrase, alate, bicikle, naftu i hemikalije, i još mnogo toga. Zapravo, neki čak nađu prostora za sve potrebno, prostor za radionicu, hobi-sobu, perilicu veša, pa čak i kino! Zato želimo znati: Kako garažu urediti da bude na usluzi samom domu?

Evo nekoliko inspiracija odakle početi.

garaža1

 

Organizacija može, kao u primjeru na slici, dotjerati ili uništiti garažu. Mnogo toga je u ovoj maloj, garaži za jedno auto – nekoliko daski i bicikala, nekoliko ladica, bezbroj kaciga i dosta posuda – a i dalje izgleda toliko otvoreno i organizovano.

garaža2

 

Čak su i male stvari pomažu, kao što je ovaj stari stolac, koji se koristi kao kutak za stvari za recikliranje.

garaža3

 

Mali radni sto i par polica je sasvim dovoljno da prostor drže bez nereda. U tome uvijek pomažu plastične posude za odlaganje.

garaža4

 

Naravno, humor uvijek pomaže. Ovdje nekoliko zidnih naljepnica pokazuje kako se može dodati malo karaktera inače strogo utilitarističkim prostorima.

garaža5

 

Ovaj vlasnik kuće, u međuvremenu, voli koristiti svoju garažu kao zabavni centar, gdje može gledati TV, jesti grickalice, odmarati, te jednostavno pristupiti dvorištu i roštilju, a još uvijek je u mogućnosti pohraniti stvari kao što su bicikli, kolica i igračke.

Ukoliko posvetite samo malo pažnje ovom prostoru, sve će naći svoje mjesto. Vaši alati, dječija bicikla i zimski kaputi. Sve! A sa novim slobodnim prostorom, bit ćete svjesni šta je sve bilo u garaži. Ona može izgledati odlično i biti korisna, a ne služiti samo kao mjesto za otpad. Moći ćete lakše ostavljati stvari i bolje odlučiti šta je zaista vrijedno čuvanja, a šta ne.

 

 

houzz.com

© Divithana, 2013