Dječje sobe: 10 ideja neutralnih na spol

Dječje sobe: 10 ideja neutralnih na spol

Ako pripremate gnijezdo za novu prinovu i odoljeli ste saznanju koji je spol bebe, možda trebate inspiraciju oko uređenja. Ili možda Vas jednostavno ne vesele tradicionalne boje? U svakom slučaju, zaboravite zastarjele ideje o plavom za dječake i ružičastom za djevojčice i učinit ćete si život lakšim izabirajući shemu boja koja će odgovarati oba spola. Uz pametno korištenje boje, grafike i dodataka, možete kreirati sobu zbog koje ćete biti ponosni i jedva čekati da donesete bebu kući, a koristit će porodici i u godinama koje dolaze. 

kids room1

Iskoristite blagi uzorak. Dječija soba odjevena odvažnim, printanim tapetama možda ne pridonosi mirnom prostoru, ali odmorite oči na ovoj blijedoj paleti i uvidite kako uzorak zvijezda djeluje šik zahvaljujući suptilnoj bež. Tihe uspavanke u udobnoj stolici za ljuljanje mogu također olakšati besane noći.

 

kids room2

Razbacajte neke oblike. Budite domišljati sa matricama i kreirajte neke originalne ilustracije za Vašu bebu, u koje će gledati. Geometrijski oblici su dovoljno lagani da ih sami napravite i dobro kombinujete sa drugim uzorcima, poput ove printane tropske stolice. Izbjegavajte pretjerivanje ograničavajući ostatak namještaja u bijelo bojene i obične komade.

kids room3Pokrenite teme životinja. Nađite inspiraciju u ovoj blijedoj i zanimljivoj prostoriji, koja uključuje ove jednostavne teme žirafa, a zahtjevaju sokolovo oko, koje će primijetiti svaku dobro promišljenu pojedinost. Takav suptilni sastav pristaje kako dječacima, tako i djevojčicama i lako može biti ukrašen šarenim elementima, koji pristaju djetetu kako odrasta.

 

 

kids room4

Izlijepite ju. Za buduće roditelje kojima su potrebna brza rješenja promjene izgleda, odnosno za one koji kreiraju dječji prostor u iznajmljenoj kući, zidne naljepnice mogu biti pametan izbor. Dostupne u širokom rasponu dizajna, one se tako brzo primijene da ćete jedva čekati da se beba rodi i da odaberete sliku koja joj pristaje. Samo odlijepite, zalijepite i to je to!

kids room5Zaronite u printane tkanine. Omekšajte običnu sobu uvođenjem lijepih printanih materijala na roletnama, posteljinama, presvlakama ili zavjesama. Pruge, karirano i tačkice su klasični uniseks dizajni, koji dobro djeluju u dječjim prostorima. Zastavice od tkanine također mogu visiti visoko, van dohvata malih ruku, a donijeti dašak neozbiljnosti i zabave.

 

 

kids room6

Održavajte svoj stil interijera. Za one alergične na svijetle boje i oštre uzorke, potražite sjene boja obično povezane s rodno neutralnim prostorima (kao što su žuta i zelena) i umjesto toga odaberite svestrane muljevite nijanse, poput taupe ili sive, više komplementarne sa ostatkom Vašeg doma. Upareno s bijelim krevecom, pastelnim priborom i svilenkastim zavjesama, prostor će biti iznimno suptilan i bit ćete sretni što tu provodite vrijeme.

kids room7

Dodajte energiju sa naglascima. Ova soba je prva klasa u prikazu kako učinkovito koristiti naglasak boje. Bijeli zidovi i topli drveni namještaj prelijepo sjedaju sa uzorkovanim tepihom i puderasto plavim roletnama. Dodaci vatreno-crvene stvaraju glamurozan kontrast završetku ove upečatljive sheme s uniseks primjenom. Za novi izgled, sve što trebate uraditi jeste ubaciti različit pribor.

kids room8Odaberite pametne boje. Plavo-bijela ima umirujuće nijanse sa upravo pravim iznosom zasićenja da doda boje interesa, bez vikanja za pažnju. Ona odgovara oba spola, a može se predstaviti u slojevima, poput ovih letvica i odgovarajućih dekica, stvarajući savremenu sobicu od koje se nećete brzo umoriti.

 

 

 

 

 

 

kids room9
Odvažite se – na jednom zidu. Ako ne možete odoljeti grafičkom printu, ali se bojite pretjerivanja u sobi, ograničite uzorke na jedan zid. Ovaj svijetli zid ističe tamni pod i bijeli krevetić, u stvaranju modernog prostora s tonom personalnosti.

 

 

 

 

kids room10

 

 

Postojećim komadima dodajte novu namjenu. Ekonomičan i elegantan način da opremite sobu za bebu jeste da ugradite namještaj i dodatke iz drugih prostorija Vašeg doma. Ovaj slatki prostor koristi komade iz sredine stoljeća, uz jednostavni krevetac i orijentalni tepih. Vintage komoda služi kako koristan prostor za presvlačenje, sa dodatnim prostorom za pohranu. Praktično je, rodno neutralno i stilsko, istovremeno.

 

 

 

 

 

 

(houzz.com)

 

 

 

© Divithana, 2013