Uradi sama- Višenamjenska kutija u obliku Kabe

Uradi sama- Višenamjenska kutija u obliku Kabe

Predlažemo da u ovu kreativnost uključite svoje mališane, bez obzira na uzrast ili vještine motorike, naći će se posla za svakoga. Osim ako ih želite iznenaditi.

Jednostavno, kutija koju možete koristiti za poklon, kao kasica za ušteđevinu, kao kasa u koju svi izdvajate prilog za mjesečnu ili sedmičnu sadaku, kutija u kojoj se nalaze dove koje, na primjer, pred spavanje izvučete po jednu i proučite, kutija za slatkiše, pisma, čestitke i razglednice, papiriće i drage sitnice. Kutija za olovke i bojice (manjih dimenzija u tom slučaju)… Načina upotrebe je mnogo a nijedno oko neće ostati imuno na ljepotu Vašeg rada i korisno provedenog vremena. Pričajte o Kabi i njenim blagodatima, crtajte je, maštajte o odlasku i posjeti našoj kibli.

Pretpostavljamo da Vam upustva nisu potrebna, prema slikama koje u galeriji donosimo moći ćete izabrati šta pravite, šta od materijala imate ili šta Vam još treba.

Hoćete li izrezati crni papir pa ga samo saviti, ili bijeli obojiti, hoćete li oblijepiti neku kutiju, crtati zlatne ukrase, lijepiti zlaćane trake… Iskoristite maštu i resurse koje imate. Uživajte!

Vrlo ekonomičan i divan projekt!

U narednom članku, ako Bog da,  čitajte u  koje sve kreativnosti možete uvrstiti Kabu kao motivaciju.

 

 

 

© Divithana, 2013