Uradi sama: Napravi cake popse, obraduj mališane

Uradi sama: Napravi cake popse, obraduj mališane

U Džennetu postoji kuća zvana “Kuća radosti”. U nju neće moći ući niko drugi osim onih koji su znali djecu obradovati”
riječi su našeg uzora, Allahovog miljenika, Muhammeda, alejhi selam.
U vremenu krize morala, pametnih telefona, ekrana i mora negativnosti kojima su izložena naša djeca, nameće se potreba da s djecom pričamo više nego ikad, da im svoje vrijeme i zadnji atom snage poklonimo, da “kupujemo” njihovu pažnju, ljubav i vrijeme.
Djeci trebamo ponuditi kvalitetnu alternativu, trebamo im dovesti vršnjake jer nam se djeca, u većini slučajeva, ne znaju igrati, ne znaju se družiti.
Danas Vam donosimo ideju, vrlo šarenu i maštovitu, koja ne iziskuje mnogo vremena a djeca će se oduševiti.
Nije u rubrici recepti jer recept ne postoji. Ovdje je potrebno malo vremena, malo mašte i mnogo ljubavi.
Cake pops su kuglice od tijesta koje se stavljaju na štapiće i naprosto su hit svake dječije zabave. U nekom narednom javljaju, u rubrici kuhanja, ćemo objaviti recept s upustvom i svim cakama za najbolje cake pops ikada.
Ovaj put nešto jednostavnija varijanta, cake pops od marshmallowsa. U našim radnjama se mogu naći Finni marshmallowsi od goveđeg želatina, a osim njih potrebna Vam je istopljena čokolada, štapići i perlice za dekoraciju.
Čokoladu istopiti na pari, marshmallowse staviti na štapiće i umakati u čokoladu. Prije nego se čokolada stegne posipati ih jestivim perlama, cvjetićima, kokosom, keksom i sl. Možete koristiti bijelu čokoladu, nju otopiti s malo vrhnja za šlag, po želji dodavati jestivu boju… Opcija je mnogo. Možete sačekati da se čokolada stegne pa pisati prehrambenim bojama… Možete mnogo toga, pregledajte našu galeriju, koristite maštu i vlastite resurse.
Savjetujemo da koristite čaše dok se čokolada stegne a kad je sve suho, premjestite Vaše cake popsiće u podlogu od stiropora koju ste ranije pripremili.
© Divithana, 2013