Napravi sama- utočište za igračke

Napravi sama- utočište za igračke

Vrlo važno u odgojnom procesu svakog djeteta je da nauči pospremiti iza  sebe, da zna da igračke imaju svoje mjesto, kasnije će to biti  prljav tanjir, čarape, knjiga, jakna ili okasti ključ 16.

Danas donosimo par ideja koje bi poslužile kao sklonište za igračke. Koristite maštu pa im ispričajte kako se igračke tu dobro osjećaju, odmaraju ili pripremaju za novu igru.

Možda nećete moći sve same, ali probajte. Uključite stariju djecu, muža, tetke, daidže, amidže, dede, nene, komšije, komšinice… Nisu zahtjevni projekti a na mnogostruko su zadovoljstvo.

Traktor od gajbi, magneti za autiće, kutije ili praktični krug, svakako će Vam olakšati život i brže ćete savladati pravilo “sve na svoje mjesto”.

 

Pogledajte traktor- dvije gajbe, par daskica, nekoliko ekserčića, malo farbe u spreju, malo više mašte i taaa-dam!

Sličan i lakši princip je s obojenom gajbom- kutijom na točkiće, koju možete ofarbati, oblijepiti, ili nanijeti neke aplikacije.

Za krug će Vam trebati šivaća mašina ili čak i ne, onima koje to znaju završiti vlastitim rukama ovaj projekat će biti čas posla. Bilo koju šnajdericu da zamolite, uradit će Vam jer zaista ne iziskuje mnogo truda i vremena a jaaaaako je praktično.

 

Magnetne trake, šipke, bilo kakve površine će riješiti problem stajanja po autićima ali istovremeno Vašim dječacima omogućiti da njihovi ljubimci budu na oku, parkirani, pregledni… Vaše je da obećate kafu i kolače a svako ko zna osnove rada bušilicom, šarafima, nosačima, kukicama će Vam ovu uslugu rado učiniti.

© Divithana, 2013