Napravi sama pom-pom cvjetove

Napravi sama pom-pom cvjetove

Svaka žena, prije ili kasnije, nađe se u situaciji i potrebi za lijepo dekorisanim prostorom. To može biti iz Vaše potrebe da sebi promijenite okruženje, da dočekate prijateljice, osvježite svadbeni prostor ili čak rođendanski kutak.

Sigurna sam da na pom-pom cvjetove nećete ostati ravnodušne te da ćete u narednim hladnim danim svoje prste saviti oko papira a oči ispuniti pastelnim bojama.

Nije Vam potrebno mnogo, ni vremena ni investicije. Po “pravilu” se rade od krep papira, ali kod nas, kreativaca, ne postoje pravila. Ima šta ima! Moja prijateljica je izazov prihvatila momentalno otkrićem upustva za ove XXL cvjetove i dohvatila prvo šta je imali-kuhinjski ubrus. Tek da proba. Dobila je, odnosno, dobile smo divne bijele cvjetove i dokaraciju za naš iftar u vrtu.

Ukrasiti možete šadrvan, prozore, prolaze, slatki kutak na rođendanskim ili nekim drugim zabavama, svadbene prostore, dekoracije na stolu, poklonima i sl…  Velikim, mekanim cvijetom ne možete pogriješiti.

 

U galeriji ćete moći pogledati tutorijal, ali evo i da napišem. Papir se slaže principom “harmonike”, na sredini čvrsto stegnete koncem, špagicom ili trakom. Krajeve izrežete u špic ili oval, ovisi kakav cvijet želite.  Polahko razdvajate slojeve u krug, od dna prema sredini cvijeta.

Predlažem da probate i sa salvetama u boji, oko 2 KM košta pakovanje od 20 komada, iz tog pakovanja možete dobiti četiri raskošna cvijeta.

Slažite salvetu na salvetu, prethodno rastavite slojeve svake salvete. Od 5 salveta imate 10 slojeva. Ispresavijajte ih “na harmoniku”, stegnite na sredini, izrežite krajeve i lagano, baš, baš lagano, svaki sloj vratite oko sredine koju ste svezali i tako od dna prema sredini cvijeta koji se rađa u Vašim rukama. Uživajte!

© Divithana, 2013