20 kreativnih i raznobojnih ideja za dječje prostore

20 kreativnih i raznobojnih ideja za dječje prostore

Tražite alternative za enterijer dječjeg prostora? Mnogo je načina za ostaviti lični pečat u dječjim sobama, a koji nisu skupi. Od tvrđave-dvospratnog kreveta do animacija na zidu, ovi projekti i ideje će sigurno potaći Vašu kreativnost.

dj1

1. Šator. Djeca ga mogu koristiti u igrama glume za dramatičniju igru ili da se jednostavno udobno smjeste unutra i čitaju knjige – ovako ili onako, to će sigurno postati fokus mjesto u sobi.

2. Vrata-tabla za pisanje. Zahtijevaju manje obaveza od punog zida za pisanje kredom (ali je podjednako zabavno), a ploča na vratima za pisanje kredom daje djeci dozvolu da crtaju po zidu… uvijek hit!

3. Uradi sam cik-cak zid. Koristite linijar da biste povukli cik-cak granicu na pola zida, a zatim ga oblijepite. Donji dio zida ispunite bojom Vašeg (ili dječjeg) izbora, za kreativnu, ali jednostavnu uradi-sam nadogradnju.

dj2

4. Tvrđava-krevet na sprat. Ovaj krevet na sprat dolazi sa ugrađenim dodatkom za tvrđavu, ali možete smisliti vlastitu verziju, koristeći gornji sprat i plahtu. Neka bude jednostavno, ili (ako imate šivaču mašinu) dodajte dodatne mogućnosti poput prozora, vrata, džepova za čitanje pred spavanje…

dj3

5. Otvoreni koncept kuhinje za igranje. Postavite kuhinju za igranje s modernom ugradnjom instalacija nekoliko otvorenih polica u visini djeteta, te ih napunite mini osnovnim namirnicama. Pričvrstite ručke i kvake na rubove stola, te obojite površine približno izgledu peći i objesite rukavice iznad pećnice.

6. Umjetnost na zidu s ljepljivom trakom. Postignite kreativnost sa favoritima ove prostorije, ljepljivim trakama po zidu i stavite jedinstvenu scenu u fokus djetetovog zida. Traka bi se trebala kasnije lahko skinuti, ali testirajte s malim komadom na nekom neupadljivom mjestu prije početka, da budete sigurni.

 

dj4

7. Kofer za odlaganje. Vintage koferi čine čvrste, prenosive spremnike za sve, od odjeće do knjiga sa pričama. Gurnite jedan ili dva pod krevet, ili od istog napravite stolić.

 

 

8. Dekorisanje u bojama slatkiša. S bijelim zidovima sve djeluje kao prazna ploča, oslobodite se da nagomilate boje svijetlog sladoleda ili bojama kao u trgovini slatkišima, poput pink roze, limun žute ili jake tirkizne. Veseli otisci i ćudljivi detalji poput zastavica će imati mnogo utjecaja na minijaturne stvari.

 

 

dj5

 

9. Košarica za spremanje na točkiće. Za umjetničke suvenire i mogućnost putovanja! Košarica s točkićima puna pomagala poput markera, papira, bojica i još mnogo toga u spremniku na kotačima, ima jednostavan pristup, bez obzira gdje Vaše dijete želi postaviti svoj dućan.

dj6

 

10. Retro kauč. Malo sjedalo čini udobno mjesto za čitanje knjiga s djetetom – a starija djeca također žele imati mjesto za “odrasle”, gdje mogu razgovarati s prijateljima. Koristite jednostavan dizajn, tamnog printa, tako da se možete opustiti u vezi dječjih ljepljivih ruku.

11. Uokvireni tekstili. U potrazi za brzim i pristupačnim načinom da ispunite zid umjetnošću? Tekstil je neočekivan dodatak – i savršen način da iskoristite samo jedan kvadrat dragog, ali oštećenog jastuka, deke ili tepiha.

dj712. Zid s vješalicama. Vjerovatno ste već vidjeli da se vješalice koriste u kuhinji za držanje lonaca i tava, ali zašto ne koristiti isto npr. u dječjoj sobi? Možete objesiti (i rasporediti) umjetnička djela, police, košare, umjetničke šoljice i mnogo toga, a nećete morati tražiti dodatni prostor za razne stvari.

 

 

dj8

13. Zaslon od umjetnosti. Nekoliko redova osnovnih ploča opremljenih isječcima, transformiše prazan zid u kreativan prikaz prostora za rotirajuće zbirke umjetnosti Vašeg djeteta. Prvi put samo nekoliko, ili postavite red sve do zida, ovisno od toga koliko galerijskog prostora umjetnik treba.

dj914. Dom za knjige. Ormar s vratima kao kućnim, krije nered i čak može koristiti kao i kuća za lutke. Napravite sami jedan oslikavajući jednostavan prozor, vrata i oblik krova s vanjske strane običnog ormara.

 

 

 

 

 

 

 

 

dj1015. Žica s natpisom imena. Pokupite kalem fleksibilne žice na buvljaku i savijte ga u oblik dječjeg imena. Nemate žice? Možete iskoristiti staru žicu od vješalice ili čak pletenu žicu za čišćenje. Napravite veliki ili mali znak, po želji, te ga zakačite na zid, sa lični dodirom, s laganim proračunom.

 

 

 

 

 

 

 

 

dj1116. Grafik crno-bijela soba. Ogromne crne zvijezde na bijelom zidu (koristite tapete ili šablone), crno-bijeli prugasti tepih, tabla na zidu i grafička posteljina dodaju cool shemu uređenja koja uspijeva i za dječaka i za djevojčicu. Bez boja, fokus je na oblicima i uzorcima – pa koristite varijacije oba, poput pruga, zvijezda, rukopisa isl.

 

 

 

 

 

 

dj1217. Geometrijski umjetnički zid. Iskoristite preostalu boju za hrpu projekata. Ovaj projekt bojenja je sjajan način da iskoristite preostalu boju na zabavan, kreativan način. Samo budite svjesni da ćete morati imati puno strpljenja i oko za detalje sa skidanjem trake i slikanjem svih tih trokuta – ali rezultati će biti vrijedni truda.

 

 

 

 

 

 

dj1318. Suptilne zvijezde. Volite li crne zvijezde u koraku 16. ali ipak želite nešto manje hrabro? Probajte šablone za suptilne oblike, u tonovima. Bež na bijelom ide jako dobro, ali također možete raditi plavu na plavu, rozu na ružičastu ili sivu na sivu.

 

 

dj14

19. Lijepo zakrpljeno uzglavlje. Napravite jednostavno mini ili srednje uzglavlje sa personaliziranim izgledom i velikom udobnošću drapiranjem voljenog vintage prekrivača preko njega. Da biste ga učinili trajnijim, ušijte šavove uz rubove, kako biste napravili presvlaku koja se može ukloniti radi pranja.

dj1520. Potkrovlje s toboganom. U potrazi za još većom promjenom? Ne možete napraviti puno veću od ovog sjajnog potkrovlja s dva nivoa, ljestvama i toboganom. Koje dijete može odoljeti ovome?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(houzz.com) 

© Divithana, 2013