10 trikova sa korištenjem samo gumice

10 trikova sa korištenjem samo gumice

Naravno, uz naočale ćete izgledati super-pametno, ali ne i kada ih stalno vraćate nazad do lica. Spriječite naočale od spuštanja niz nos umetanjem malih gumica oko držača, odmah iza uha.

naočale

Kuhanje može biti jako zabavno. Ali ne i kada tražite kašiku po zdjeli. Spriječite nestanak kašike za miješanje u zdjeli omotavanjem gumice oko ručke, kako biste je usidrili na rubu.

kašika_diy

Izgledat ćete poput superheroja kada uspijete ukloniti najčvršće poklopce u kuhinji, sa ovim jednostavnim trikom – omotajte gumicu oko poklopca za dodatni stisak.

tegle_diy

Postupite pametno s knjigama i časopisima u torbi, uz jednostavan trik kako ih držati urednima. Držite korice sigurnima zajedno, sa gumicom okolo i ubacite ih u torbu. Koristite tehniku motanja za magazine, za sprječavanje habanja.

rokovnik_diy

časopis_diy

Poštedite se od potrage za vrpcama i koncem, koji bježe po sobi, osiguravajući im krajeve gumicom.

trakice_diy

konac_diy

Teško je sjeckati i rezati dok Vaša daska klizi svuda po pultu. Omotajte deblje gumice sa oba kraja ploče i one će djelovati kao hvataljke, a daska će ostati na jednom mjestu.

daska_diy

Omotajte gumicu oko jedne ručke na vratima, uvijte u X oblik i osigurajte drugi kraj preko ručke s druge strane vrata. Sada možete na kratko izaći i pritvoriti vrata bez brige da će se zaključati.

ručka_diy

Pošli ste popraviti taj klimavi stol, pa otkrili da je glava vijka pokvarena? Ne brinite, jednostavno stavite gumicu preko glave vijka, ubacite Vaš odvijač i okrećite.

šaraf_diy

Izbjegnite gnjavaže sa otvaranjima konzervi sa bojama samo da vidite koliko je još ostalo. Sljedeći put kada završite korištenje boje, omotajte gumicu okolo horizontalno, na istoj razini do koje je boja. Sada, kada je limenka zatvorena, uvijek ćete na prvu znati koliko je boje ostalo.

boja_diy

Kada farbate direktno iz limenke, čini se da kapa svuda – čak i ako obrišete četku od rub. Izbjegnite kapanje stavljanjem gumice vertikalno oko centra limenke i povucite četku ili kist oko nje prije nego što počnete sljedeći posao bojenja.

četka_diy

 

 

 

(howdini.com)

 

 

© Divithana, 2013