Hijab Friendly kolekcija za proljeće 2017

Hijab Friendly kolekcija za proljeće 2017

Proljeće nam je hajirli stiglo, a s njim i proljetne kolekcije u buticima. Budući da je nama ženama koje nosimo hidžab uglavnom teže naći odgovarajuće komade odjeće (da nisu providni, kratki, uski, do pola listova ili pola laktova, da ništa ne viri i sl.), odlučila sam malo prošetati po radnjama i podijeliti s vama neke kombinacije koje su mi se posebno dopale.

Dobra vijest je da je ovogodišnja proljetna kolekcija zaista divna i (što me začudilo) dosta toga je hijab friendly (mogu nositi i žene s hidžabom). Ljupke i razigrane proljetne boje i krojevi plijene pažnju. , pa ne znate šta bi prije pogledale.

Prije nego se damo u same kombinacije, bitno je napomenuti  da su sve kombinacije iz Zare, Stradivariusa, Pull&Bear (zbog dostupnosti slika i aplikacija). Ukoliko neka od navedenih radnji nema u vašem gradu ili vam je nedostupna zbog cijene ili broja, vrsne šnajderice uvijek mogu sašiti slično ili isto, ideje za kroj su super. Nadam se da smo svi upoznati sa islamskim propisima odijevanja i da nema potrebe da komentarisemo slike jer su skinute s aplikacija, i takve su kakve su. Gledat ćemo odjeću, nećemo modele.

Pa da vidimo šta nam se to nudi ovog proljeća.

Kada su u pitanju košulje i tunike, imamo doista veliki izbor. Bilo da volite karirano, klasično bijelo ili crno, ili možda s veselim cvjetićima, imate divan izbor. Ono što je poseban plus je da je velika većina ful dugih rukava i do koljena, tako da nema potrebe za dodatnim slojevima. Nema nam ništa draže od toga zar ne?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada su u pitanju mantilići i kardigani, također imamo divan izbor ovog proljeća. Bilo da volite tamnije boje “koje idu uz sve” ili ste ipak za nešto malo otvorenije, izbor je veliki.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kakav bi to bio shoping bez bar nekoliko predivnih šalova iz Stradivariusa koji nas naprosto mame iz izloga. Bilo kao hidžab, bilo kao šal oko vrata, naprosto će svakog oduševiti.

© Divithana, 2013