Boje i trendovi za proljeće 2017!

Boje i trendovi za proljeće 2017!

Polako ali sigurno, približavamo se željno iščekivanom proljeću. Dok se snijeg polako topi, vrijeme je da iskopamo svijetle i nježne komade odjeće koje smo gurnule u dno ormara još početkom jeseni. Trendovi ovog proljeća idu u prilog ljubiteljima nježnijih i pastelnih nijansi, kao i onima koji vole da naglase svoju odjevnu kombinaciju s detaljem ili dva u jačim, otvorenijim tonovima.  Od boja koje su svijetle i živopisne do onih koje su više zemljani tonovi, top 10 boja za proljeće 2017 podsjećaju na nijanse koje nas okružuju u prirodi.

Pa da pogledamo šta nam to Pantone preporučuje za ovu sezonu.

Ovog proljeća, čak tri divne i nenametljive nijanse plave boje su dospjele na listu top 10 boja. To su „Island Paradise (Otočni raj)“, „Niagara“, i „Lapis plava“.  Udobna i pouzdana, Niagara je prva boja za proljeće 2017. Klasična traper plava koji govori o našoj želji za jednostavnošću i opuštanjem.  „Lapis plava“, s druge strane, predstavlja jaku i sigurnu, intenzivnu plavu nijansa koja je prožeta unutarnjim sjajem. „Island Paradise“ je osvježavajuća tirkizna nijansa koja podsjeća na promjenu pejzaža. Ova plavo-zelena nijansa je simbol tropskog pejzaža i naše želje da se opustimo.

Kad su u pitanju otvorenije i živopisnije nijanse, Pantone ovog proljeća preporučuje tri boje: „Primrose Yellow (Jagorčevina žuta)“, „Flame (Plamen)“ narandžasta i „Pink Yarrow (Stolisnik pink)“.  Ovo su malo odvažnije boje, ono čime volimo naglasiti svoj izgled i dati mu dodatnu svježinu. „Flame“ naranžasta je blistava i odvažna boja koja unosi svježinu i odvažnost u ovo godišnje doba. „Pink nijansa stolisnjaka“ nas pomalo mami, i nemoguće je ignorisati je. Odvažna, burna, i zadivljujuće poticajna boja koja podiže raspoloženje i adrenalin. Ukoliko ste ljubitelj ove boje i volite unijeti dašak odvažnosti u svoju odjevnu kombinaciju, svratite u Zaru, jer njihova proljetna kolekcija obiluje odjevnim predmetima u ovoj nijansi. „Jagorčevina žuta“ nas poziva na trenutnu toplinu i dugo očekivanu sunčevu svjetlost. Ova vesela žuta nijansa nas vodi do odredišta u znaku entuzijazma, dobrog raspoloženja i sunčanih dana.

Kako je proljeće sinonim za prirodu, zelenilo i buđenje života, nezaobilazne su i nijanse zelene boje, ove godine u dosta tamnijim nijansama nego što smo to navikli za ovo doba godine. Ovog proljeća u trendu su „Greenery (Zelenilo)“ i „Kale (Kelj)“ zelena. „Boja zelenila (Greenery)“ je posebna žuto-zelena boja koja budi našu potrebu istraživanja, eksperimentisanja i domišljatosti. S druge strane, „kelj zelena“ je dosta tamnija, maslinasta nijansa koja dočarava našu želju za povezivanje s prirodom i zelenilom. I, baš kao što je to slučaj i u prirodi, ta bujna i plodna prirodna zelena nijansa pruža savršenu komplementarnu pozadinu za jarke tonove u paleti.

Kada su u pitanju svjetlije, nježnije i više pastelne nijanse, ovog proljeća imamo Pale Dogwood (Blijeda sviba) i Hazelnut (Lješnjak) nijanse. Svijetlo roze i nijansa koja je kombinacije nježno roze i svijetlo smeđe, pravi su dašak ženstvenosti i elegancije ovog proljeća i moj lični favorit. Nijanse kojima obiluje moj ormar i koje ću definitivno nositi skoro svakog sunčanog dana. „Blijeda sviba“ je tiha i mirna nijansa ružičaste koja rađa auru nevinosti i čistoće. Nenametljiva je i suptilna roza boja, čiji mekani dodir ulijeva zdravi sjaj svakoj kombinaciji.

„Boja lješnjaka“ zaokružuje proljetnu paletu, i ključna je neutralna komponenta za proljeće. Ova nijansa podsjeća na prirodu. Nepretenciozna je i uz notu topline, lješnjak je prijelazna boja koja povezuje sezone bez napora.

Drage dame, uživajte u najljepšem godišnjem dobi i obucite šta god volite i u čemu se lijepo osjećate. Modni trendovi su tu samo da nam daju dodatne opcije i budu inspiracija za kreativnost koja se krije u svakoj od nas. Na kraju, najljepše se osjećamo u onom što najviše volimo.

© Divithana, 2013