Ornament ljubavi

Ornament ljubavi

Muslimanski omladinski klub organizira promociju romana ”Ornament ljubavi” autorice Fikrete Karić, koja će se održati u Novom Pazaru (samo za žene) u ponedeljak (10.11.2014.) u velikoj sali Mešihata sa početkom u 18h i u Tutinu, utorak (11.11.2014.) u Narodnoj biblioteci “Dr Ejup Mušovic” sa početkom u 17h.

O autorici:

Fikreta Karić rođena je 4. marta 1989. godine u Doboju. Prvi put pred širu javnost sa svojim djelima izlazi sa osamnaest godina. Prvu zbirku pjesama „Moji snovi“ objavila je 2008. godine, nedugo zatim, 2010. godine, objavila je i drugu zbirku pjesama “Stihovi moje duše“. Smatra da su te dvije zbirke zapravo njen pečat kojim je potvrdila da i osoba sa cerebralnom paralizom može uspjeti u životu. Početkom 2012. godine objavila je i autobiografski roman „Djevojka s bisernom suzom“.
Fikreta je dobitnica povelje grada Srebrenika za doprinos književnosti. U slobodno vrijeme se prijavljuje na različite literarne konkurse putem kojih je do sada osvojila mnoge diplome i priznanja.

Veliku zahvalnost duguje svojoj majci koja je u njenom životu najveći pokretač i oslonac, te rahmetli prijateljici Medini Jusić koja je bila urednica sva tri njena spomenuta izdanja.

U ovom linku poslušajte njene dirljive stihove! <3

 

© Divithana, 2013