Novi projekat MIZ Tuzla “Mladi zajedno”

Novi projekat MIZ Tuzla “Mladi zajedno”

MIZ Tuzla započeo je realizaciju projekta “Mladi zajedno”.

Projekat „Mladi zajedno“ pored edukativnog karaktera podrazumijeva i mnoštvo drugih različitih sadržaja zanimljivih našoj omladini, kao što su: sportske aktivnosti, ekskurzije, posjeta drugim medžlisima i sl. Aktivnosti će se realizirati u šest tuzlanskih džemata: Sepetari, Simin Han, Donji Čaklovići, Gazi Turali-begova džamija, Grabovica i Slavinovići.

Prvo druženje u okviru novog projekta održano je 26. oktobra u džematu Sepetari, gdje se okupilo oko 70 mladih ljudi iz pomenutih tuzlanskih džemata.

“Očekujemo da će u ovaj projekat biti uključeno 150-200 mladih iz šest tuzlanskih džemata.Na večerašnjem druženju počašćeni smo dolaskom glavnog imama hafiza Ahmed ef. Huskanovića, koji se obratio našoj omladini i obećao svesrdnu podršku”, kazao je Esmir ef. Hasanović, imam džemata Sepetari, koji je bio domaćin prvog susreta omladine.
Hasanović se zahvalio i našoj vrijednoj omladini, kao i svojim kolegama imamima koji su zajedno s njim uključeni u realizaciju ovog omladinskog projekta.

Prvom druženju je prisustvovao i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad sa mladima pri Muftijstvu tuzlanskom. Sljedeći susret je planiran za 9. novembar, kada bi se omladina trebala sresti i družiti u džematu Simin Han.

Svi mladi koji žele biti dio projekta, upoznati se i družiti u dobru više su nego dobrodošli.

© Divithana, 2013